Bröllopskyrkor på Norrmalm i Stockholm
Adolf Fredriks Kyrka
S:ta Clara Kyrka
S:t Johannes Kyrka
S:t Jakobs Kyrka

Klicka på kyrkans namn för länk till hemsida.
Klicka på adressen för karta.
Klicka på länk för mer info om kyrkan.

S:t Jakobs kyrka
Kartlänk till; Västra Trädgårdsgatan 2
Länk till mer om kyrkan
Sankt Jacobs kyrka vid Kungsträdgården i Stockholm kan räkna sin historia till 1300-talets början, då föregångaren Sankt Jacobs kapell anlades i det som var utkanten av Solna socken. Senare byggdes en tegelkyrka, vilken revs 1527. 1580 påbörjades upp förandet av nuvarande Sankt Jakobs kyrka på beordran av Johan III. 

Adolf Fredriks kyrka
Kartlänk till; Holländargatan 1
Länk till mer info om kyrkan
Adolf Fredriks kyrka ligger på den plats som förr var Klara församlings fattigkyrkogård. Här uppfördes 1673-1674 ett träkapell, Sankt Olovs kapell. Sankt Olovs församling bildades, och snart behövdes en större kyrka till följd av befolkningstillväxten. Uppdraget att rita en ny kyrka gick 1767 till överintendenten Carl Fredrik Adelcrantz. Den uppfördes 1768-1774, tornet 1776-1783. 

S:ta Clara kyrka
Kartlänk till; Klara Västra Kyrkogata 20
Länk till mer info om kyrkan
Clara kyrka ligger vid Klara Västra Kyrkogata i Stockholms city. Kyrkogården, som i stort sett har samma sträckning som på 1600- talet, är nästan helt kringbyggd av modern bebyggelse. På kyrkogården finns en rad gravkor uppförda under 1700-talet, begravningskapellet är från 1889. 

S:t Johannes kyrka
Kartlänk till; Kammakargatan/Johannesgatan
Länk till mer info om kyrkan
Sankt Johannes kyrka står på nästan samma plats som där S:t Johannes kapell stod, uppfört åren omkring 1650 på Brunkebergsåsen i centrala Stockholm och omgivet av den s. k. Brunkebergskyrkogården.